Pseudo-expertiză Ezoterik Primo sau Fals tratat de ezoterism

Autori: Cristian CETĂȚEANU / Florin CETĂȚEANU

Sâmbătă, 20 martie 2021, cu ocazia echinocțiului de primăvară, Crama Oprișor a lansat vinul „Ezoterik Primo”. Din păcate, puternicul grup de ezoteriști al „Cetățenilor vinului” nu a putut participa din varii motive (principalul fiind acela că nu au fost invitați) la work-shopul ezoteric al lansării vinului. Dar, cu mari sacrificii, ezoteriștii în cauză au reușit să intre în posesia unei sticle de „Ezoterik Primo”, sticlă pe care au/am supus-o unei „expertize ezoterice” (noi fiind și experți tehnici extrajudiciari, așa că ne-am permis).

Dar, în primul rând, ce înseamnă „ezoteric”? Conform DEX din 2009:

Ezotéric, –ă, ezoterici, -ce, adj. (Despre doctrine, ritualuri etc.) Care poate fi înțeles numai de cei inițiați; ascuns, secret. – Din fr. ésotérique.

Pentru expertiză am încercat să re-creăm atmosfera de la lansarea vinului „ezoterik” (cu litera „k” scrisă în oglindă). De aceea, am creat o copie a personajului sinistru de la work-shopul lansării, personaj pe care noi l-am denumit „Omul-pasăre” (Foto 1).

Foto 1 – „Omul-pasăre”

Pe personajul nostru, care nu era tot atât de sinistru precum originalul, l-am denumit „Pseudo Om-pasăre” (Foto 2).

Foto 2 – „Pseudo Om-pasăre”

Se poate observa și diferența frapantă dintre fundalul pe care apare originalul (negru) și fundalul pe care apare copia (alb). Dar totul a fost deliberat și vom explica ceva mai târziu de ce am ales fundalul alb.

Acestea fiind spuse / scrise, să trecem la expertiza propriu-zisă:

 

OBIECTUL ȘI SCOPUL EXPERTIZEI EZOTERICE

Subsemnații ing. Cristian CETĂȚEANU și ing. Florin CETĂȚEANU, experți tehnici (și ezoterici) extrajudiciari și consultanți SETEC – AGIR,  cu Certificatele nr. xxx și yyy, în baza solicitării „Cetățenilor vinului”, am efectuat: expertizarea ezoterică a datei/orei la care vinul „Ezoterik Primo” își va exprima cel mai bine valențele – data/ora optimă pentru ca vinul să fie băut.

  1. Introducere

1.1 Date generale

1.1.1 Denumirea „obiectului ezoteric”

„Obiectul ezoteric” este vinul „Ezoterik Primo”.

1.1.2 Date tehnice ale „obiectului ezoteric”

Vinul „Ezoterik Primo” este produs de CRAMA OPRIȘOR, concept & imagine CIPRIAN PALEOLOGU, creație vin LIVIU GRIGORICĂ, oenolog VERONICA GHEORGHIU. Este un vin alb dulce nefiltrat, alc. 12,5% vol., conține sulfiți. Vin cu indicație geografică DEALURILE OLTENIEI. 500 ml. Chardonnay 2012, lot EZK 0220. Sticla nr. 166 din 876 – Foto 3.

Foto 3 – Sticla nr. 166 din 876

Data lansării vinului: 20 martie 2021 – echinocțiul de primăvară.

Ora la care a fost băut vinul la lansare: 11,37 AM – adică exact ora la care ziua a fost egală cu noaptea.

1.2 Documente (audio-vizuale) care au stat la baza expertizei ezoterice

  • Ezoterik Primo – concept – Crama Oprișor (găsiți AICI);
  • Ezoterik Primo – artă și vin de la Crama Oprișor (găsiți AICI);
  • Despre Ezoteric Primo, cu Ciprian Paleologu (găsiți AICI).
  1. Obiectivele expertizei ezoterice

Obiectivele expertizei sunt:

  1. Analiza cutiei / sticlei de vin „Ezoterik Primo” nr. 166 și a documentelor de la pct. 1.2;
  2. Determinarea datei / orei la care vinul „Ezoterik Primo” își va exprima cel mai bine valențele – data / ora optimă pentru ca vinul să fie băut.
  1. Desfășurarea expertizei ezoterice

3.1 Descrierea cutiei / sticlei de vin „Ezoterik Primo”

3.1.1 Cutia (Foto 4) din lemn a vinului este roșie, cu dimensiunile (l x h x a) = 11,5 x 30 x 7,5 cm

Foto 4 – Cutia vinului „Ezoterik Primo” – vedere din față

3.1.2 Literele cu care este scris „Ezoterik Primo” pe cutie seamănă foarte mult cu „runele” secuiești.

3.1.3 Pe partea din față, cutia are 3 ferestre circulare, cu diametrul D = 3 cm, aliniate pe axa de simetrie verticală. Fiecărei ferestre îi corespunde câte un desen circular aflat pe sticla cu vin din interior.

3.1.4 Pe partea din spate (Foto 5), cutia are 1 fereastră circulară cu diametrul D = 3 cm, căreia îi corespunde eticheta (tehnică) a sticlei cu vin.

Foto 5 – Cutia vinului „Ezoterik Primo” – vedere din spate

3.1.6 Pe latura din stânga (Foto 6) a cutiei (privită din față) se află 3 desene / însemne, ale căror axe corespund cu centrele celor 3 ferestre de pe fața cutiei.

Foto 6 – Cutia – vedere din stânga

3.1.7 Interpretarea ezoterică a desenului superior (Foto 7): soarele (ziua, lumina) din care iese o picătură de apă – simbolul vieții.

Foto 7 – Soarele și o picătură de apă

3.1.8 Interpretarea ezoterică a desenului de la mijloc (Foto 8): balanță – adică echilibru.

Foto 8 – Balanță

3.1.9 Interpretarea ezoterică a desenului inferior (Foto 9): luna (noapte, întuneric) străpunsă de un pumnal (moarte).

Foto 9 – Luna străpunsă de un pumnal

3.1.10 Sticla cu vin are 3 etichete (gardieni ai vinului) corespunzătoare fiecărui însemn ezoteric de pe cutie. Pe fiecare etichetă se află câte un schelet și câte o pasăre.

3.1.11 Pe eticheta corespunzătoare poziției soarelui, zilei (Foto 10), scheletul (adică moartea) predomină în defavoarea păsării (visarea, libertatea gândului). Putem spune că pasărea reprezintă chintesența versurilor „Die Gedanken sind frei, wer kann sie erraten?”

Foto 10 – Soarele / ziua – scheletul domină

3.1.12 Pe eticheta corespunzătoare poziției balanței (Foto 11), scheletul (moartea) și pasărea (visarea) se află într-o încleștare echilibrată.

Foto 11 – Balanța – încleștare echilibrată

3.1.13 Pe eticheta corespunzătoare poziției lunii, nopții (Foto 12), pasărea (visarea) maschează aproape întregul schelet (moartea) care înjunghie luna.

Foto 12 – Noaptea – pasărea domină

3.1.14 Dopul sticlei de vin conține o (jumătate de) insignă a Cramei Oprișor. Pentru a putea scoate dopul sticlei cu tirbușonul trebuie scoasă mai întâi insigna.

3.1.15 A doua parte a insignei (elemental de fixare) se află prinsă pe peretele lateral stânga al cutiei, în interior.

3.2     Analiza documentaţiei (audio-vizuale)

Analiza (ascultarea) celor trei documente audio-vizuale a confirmat corecta noastră interpretare ezoterică de până acum.

  4. CONCLUZII

Anul în care trebuie băut vinul

Recoltarea strugurilor s-a făcut în anul 12 al sec. 21 (anul 2012).

D.p.d.v. numerologic cele 2 numere sunt echivalente: anul 12 înseamnă 1 + 2 = 3

Secolul 21 înseamnă 2 + 1 = 3

Lansarea vinului a avut loc în anul 21 al sec. 21 (anul 2021)

Anul 21 înseamnă 2 + 1 = 3

Secolul 21 am văzut deja că înseamnă 3

N.B. Diferența de ani dintre lansarea vinului și recoltarea strugurilor este 21 – 12 = 9

Sticla de vin are 3 gardieni (cele 3 orificii / etichete).

Numărul de sticle îmbuteliate – 876 înseamnă 8 + 7 + 6 = 21 = 2 + 1 = 3

Se observă că totul se învârte în jurul cifrei 3, cifră care în dialectica hegeliană înseamnă „sinteză” (1 însemnând „teză” și 2 „antiteză”). Nu mai vorbim despre ce înseamnă „sinteză” în cazul nostru, al degustării vinului, pentru a nu vă plictisi – și așa expertiza a fost destul de lungă.

Anul în care trebuie băut vinul rezultă că trebuie să fie tot 3. Iar primul an care urmează, în care obținem această cifră, este anul 30 (3 + 0 = 3) din sec. 21.

Deci, vinul trebuie băut în anul 2030 – adică peste 9 ani (aceiași 9 ani ca între recoltarea strugurilor și lansare vinului!).

Fapt confirmat și de papilele noastre gustative.

Ziua în care trebuie băut vinul

Vinul trebuie băut într-un moment de echilibru, dar nu de echinocțiu (sunt 2 echinocții pe an – care este cel mai potrivit?).

Vinul trebuie băut în Vinerea Mare, zi în care Viața înseamnă Moarte iar Moartea înseamnă Viață (Iisus moare pe cruce și coboară în Iad pentru a urca în Rai). În această zi Moartea și Viața sunt în echilibru.

Ora la care trebuie băut vinul

Revenim la cifra 3 (sinteza): 3 PM.

De ce? Este ora la care a murit Iisus pe cruce, oră la care viața este egală cu moartea – oră de mare încărcătură spirituală. Conform Evangheliei lui Marcu – Cap. 15: 34-37:

„34 Și la al nouălea ceas a strigat Iisus cu glas mare: „Eloi, Eloi, lama sabahtani?”, care se tălmăcește: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M’ai părăsit?”

35 …

36 …

37 Iar Iisus, strigând cu glas mare, Și-a dat duhul.”

Al nouălea ceas al zilei, atât pentru romani (cei care l-au răstignit pe Iisus), cât și pentru evrei (Marcu, autorul Evangheliei, fiind evreu), corespunde actualei ore 3 PM.

Deci „Ezoteric Primo”, pentru a avea expresivitate maximă, trebuie băut în Vinerea Mare din anul 2030, la ora 3 PM.

P.S. Am rămas datori cu fundalul negru pe care apare „Omul-pasăre” și fundalul alb pe care apare „pseudo Omul-pasăre”. Am ales fundalul alb pentru a scoate în evidență contrastul dintre moarte / negru (sau alb) și viață / alb (sau negru) despre care am vorbit în expertiza ezoterică de mai sus.

P.P.S. Nu am dat explicații mai multe și mai detaliate deoarece, dacă textul ar fi fost mai lung, dintre puținii cititori ai acestui articol, și mai puțini ar fi fost cei care ar fi ajuns până la acest punct.😃

 

 

 

 

Lasati un raspuns

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>